A A A English German Dutch
Beleef de Poldervaart

Beleef de Poldervaart

Verken het Groene Hart West vanaf het water en stap aan boord van de fluisterboot ‘De Meervaarder’! Tijdens deze 2 uur durende tocht vaar je over de Noord Aa en langs de Weipoort, over de Ommedijksche Wetering, de Nieuwe Vaart, de Meerburgwatering en onder de snelweg A4 door naar Recreatiegebied Vlietland. Via dezelfde route vaar je weer terug.

Een van de bijzondere dingen van de Poldervaart is dat je op vier meter boven het maaiveld vaart. De schipper en de gids vertellen je onderweg allerlei wetenswaardigheden over dit oer-Hollandse veenweidelandschap.

Deze Poldervaart is goed te combineren met een fietstocht. Je kunt met de fiets aan boord bij boerderij ’t Geertje. In de buurt van Waterfront Vlietland ga je vervolgens van boord.

Praktische informatie
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar op de website www.rondvaartzoetermeer.nl Op deze site zijn ook alle richtlijnen voor de vaart vermeld.

Prijs van een kaartje voor volwassenen bedraag EUR 123. Voor kinderen tot 13 jaar kost een kaartje EUR 8.

De vaarten vertrekken op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf boerderij ’t Geertje. De vertrektijden zijn vrijdag om 13.30 uur, zaterdag om 10.30 en 13.30 uur, en zondag om 13.30 uur.

Er wordt gevaren met maximaal 12 passagiers.

Vanaf 1 september 2020 is het reguliere vaarseizoen van Rondvaart Zoetermeer afgelopen. In de maand september is het nog wel mogelijk om groepsvaarten vanaf 12 personen te boeken. Neem hiervoor contact op met Stichting Rondvaart Zoetermeer.